PRAKTIJKASSISTENTE – Huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers – Bussum

Welkom

Onze huisartsenpraktijk ligt in het centrum van Bussum.

Vakantie: praktijk tijdelijk gesloten van 24 juli t/m 15 augustus, zie praktijkinformatie. NB afspraken met de POH-somatiek  vinden wel doorgang!

Mondkapjes: Wij verzoeken u vriendelijk met een mondkapje naar de praktijk te komen. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Heeft u vragen over het coronavirus, vaccinatie tegen het coronavirus en/of praktische gevolgen van het coronavirus voor onze praktijkvoering? Meer informatie vindt u in de horizontale menubalk onder “coronavirus”.

Tweede vaccinatieronde: zaterdag 26 juni jl in de Koepelkerk goed verlopen.

De Digitale Corona Check app: uw digitale vaccinatiebewijs

U kunt inmiddels de Digitale Corona Check app downloaden. Wanneer u ons toestemming heeft gegeven voor het doorgeven van uw corona vaccinatie aan het RIVM (Opt-in) dan is uw vaccinatie voor Nederland kort na vaccinatie zichtbaar,  en voor Europa binnen ongeveer twee weken na de vaccinatiedatum.
Let op: voor vragen over de Digitale Corona Check bel 0247247247 of kijk op de website www.coronacheck.nl

Verklaringen voor doorgemaakte covid niet via de huisarts

Omdat een bewijs van doorgemaakte covid straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, kloppen nu al geregeld burgers aan bij de GGD en de huisarts om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte covid te krijgen. Dat soort verklaringen worden niet door de huisarts afgegeven. De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd. Huisartsen zullen dit soort verklaringen dus niet afgeven. Huisartsen hebben ook geen totaaloverzicht van de positieve testuitslagen van al hun patiënten, dat heeft alleen de GGD.

PRAKTIJKASSISTENTE

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Zij plant de afspraken, verwerkt de receptaanvragen en kan u de uitslag van een onderzoek mededelen. Voor het plannen van een afspraak en opvragen van uitslagen is de assistente op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 11.00 uur.

Bij het plannen van een afspraak zal de assistente u enkele vragen stellen over uw reden van komst om de ernst van de klacht en daarmee de urgentie te kunnen inschatten (“triage”). Wij hopen hierbij op uw begrip en medewerking. Uiteraard geldt de geheimhoudingsplicht ook voor de assistente en zal zij de informatie die u aan haar verstrekt niet met anderen, behoudens de huisarts, delen.

De assistente weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten, en kan in bepaalde gevallen ook medisch advies geven.

Hiernaast kunt u op afspraak bij de assistente zelf terecht voor sommige handelingen, zoals het uitspuiten van oren en toediening van injecties, als ook voor de uitvoering van verschillende onderzoeken, zoals urine-onderzoek, zwangerschapstest, 30 minuten bloeddrukmeting en het maken van een hartfilmpje (ECG). U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op werkdagen tussen 8.00 en 11.00 uur.