PRAKTIJKASSISTENTE – Huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers – Bussum

PRAKTIJKASSISTENTE

   

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Zij plant de afspraken, verwerkt de receptaanvragen en kan u de uitslag van een onderzoek mededelen. Voor het plannen van een afspraak en opvragen van uitslagen is de assistente op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 11.00 uur.

Bij het plannen van een afspraak zal de assistente u enkele vragen stellen over uw reden van komst om de ernst van de klacht en daarmee de urgentie te kunnen inschatten (“triage”). Wij hopen hierbij op uw begrip en medewerking. Uiteraard geldt de geheimhoudingsplicht ook voor de assistente en zal zij de informatie die u aan haar verstrekt niet met anderen, behoudens de huisarts, delen.

De assistente weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten, en kan in bepaalde gevallen ook medisch advies geven.

Hiernaast kunt u op afspraak bij de assistente zelf terecht voor verschillende handelingen, waaronder het uitspuiten van oren, toediening van injecties, afname van een uitstrijkje, hechtingen verwijderen, stikstofbehandeling van wratten, als ook voor de uitvoering van verschillende onderzoeken, zoals urine-onderzoek, zwangerschapstest, (30 minuten) bloeddrukmeting, het maken van een hartfilmpje (ECG) of hartritmeregistratie. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op werkdagen tussen 8.00 en 11.00 uur.