Coronavirus – Huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers – Bussum

Welkom

Onze huisartsenpraktijk ligt in het centrum van Bussum.

Vakantie: praktijk tijdelijk gesloten van 24 juli t/m 15 augustus, zie praktijkinformatie. NB afspraken met de POH-somatiek  vinden wel doorgang!

Mondkapjes: Wij verzoeken u vriendelijk met een mondkapje naar de praktijk te komen. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Heeft u vragen over het coronavirus, vaccinatie tegen het coronavirus en/of praktische gevolgen van het coronavirus voor onze praktijkvoering? Meer informatie vindt u in de horizontale menubalk onder “coronavirus”.

Tweede vaccinatieronde: zaterdag 26 juni jl in de Koepelkerk goed verlopen.

De Digitale Corona Check app: uw digitale vaccinatiebewijs

U kunt inmiddels de Digitale Corona Check app downloaden. Wanneer u ons toestemming heeft gegeven voor het doorgeven van uw corona vaccinatie aan het RIVM (Opt-in) dan is uw vaccinatie voor Nederland kort na vaccinatie zichtbaar,  en voor Europa binnen ongeveer twee weken na de vaccinatiedatum.
Let op: voor vragen over de Digitale Corona Check bel 0247247247 of kijk op de website www.coronacheck.nl

Verklaringen voor doorgemaakte covid niet via de huisarts

Omdat een bewijs van doorgemaakte covid straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, kloppen nu al geregeld burgers aan bij de GGD en de huisarts om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte covid te krijgen. Dat soort verklaringen worden niet door de huisarts afgegeven. De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd. Huisartsen zullen dit soort verklaringen dus niet afgeven. Huisartsen hebben ook geen totaaloverzicht van de positieve testuitslagen van al hun patiënten, dat heeft alleen de GGD.

Coronavirus

Komt u alleen naar de praktijk als u een afspraak heeft. Daarnaast verzoeken wij u vriendelijk een mondkapje te dragen.
Wij danken u voor uw medewerking.

Ook tweede vaccinatieronde goed verlopen.

Na een succesvolle eerste Covid-19 vaccinatieronde met het Astra Zeneca vaccin voor onze patiënten uit geboortejaar 1956 t/m 1960, is ook de tweede vaccinatieronde op zaterdag 26 juni jl. goed verlopen. Dankzij toestemming van het bestuur van de RK Parochie van de H. Drieëenheid mochten wij, samen met vier andere huisartsenpraktijken uit Bussum, voor beide vaccinatiedagen gebruik maken van de Koepelkerk in Bussum.

De Digitale Corona Check app: uw digitale vaccinatiebewijs

U kunt inmiddels de Digitale Corona Check app downloaden. Wanneer u ons toestemming heeft gegeven voor het doorgeven van uw corona vaccinatie aan het RIVM (Opt-in) dan is uw vaccinatie voor Nederland kort na vaccinatie zichtbaar,  en voor Europa binnen ongeveer twee weken na de vaccinatiedatum.

Let opvoor vragen over de Digitale Corona Check bel 0247247247 of kijk op de website www.coronacheck.nl

Verklaringen voor doorgemaakte covid niet via de huisarts

Omdat een bewijs van doorgemaakte covid straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, kloppen nu al geregeld burgers aan bij de GGD en de huisarts om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte covid te krijgen. Dat soort verklaringen worden niet door de huisarts afgegeven. De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd. Huisartsen hoeven dus niet dit soort verklaringen af te geven. Huisartsen hebben ook geen totaaloverzicht van de positieve testuitslagen van al hun patiënten, dat heeft alleen de GGD.

Geen tweede prik na doorgemaakte covid

Ook wie langer dan een half jaar geleden bewezen corona heeft gehad, heeft vanaf nu maar één vaccinatie nodig om voldoende beschermd te zijn tegen corona. Uitzonderingen op dit advies zijn mensen van 80 jaar en ouder en sommige mensen bij wie het afweersysteem niet goed werkt. In eerste instantie werd daarbij een termijn van 6 maanden voor het ontvangen van de vaccinatie aangehouden. Deze termijn is los gelaten.

 

ALGEMEEN

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.  Meer informatie over vaccinatie tegen het coronavirus kunt u ook vinden op: http://www.coronavaccinatie.nl/

Vragen over het coronavirus:

 • Zie www.thuisarts.nl of www.rivm.nl  of de GGD van Gooi en Vechtstreek: www.ggdgv.nl
 • Bij het ervaren van extra stress en/of angst door de huidige situatie rondom het coronavirus, kunt u gebruik maken van de gratis module van therapieland: Zelfhulp Omgaan met coronastress. U dient zich hiertoe eenmalig te registreren.
 • Heeft u via bovengenoemde informatiebronnen het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden, belt u dan met de praktijk maar komt u hiervoor s.v.p. niet naar de praktijk toe.

Bij klachten of vermoeden van besmetting met het coronavirus:

 • Bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: Blijf thuis, ziek uit en houd afstand van andere mensen. U kunt u zelf laten testen bij klachten via de GGD.
  Testen? Bel dan 0800-1202.
 • Bel de huisartsenpraktijk (of de huisartsenpost in avond of weekend) als
  • de klachten erger worden
  • er sprake is van koorts (temperatuur van 38 graden of hoger)
  • er sprake is van benauwdheid
  • u behoort tot een kwetsbare groep
 • De assistente beoordeelt of de huisarts u terugbelt voor een telefonisch consult. Zo nodig maakt de huisarts een afspraak met u

Voor alle andere klachten:

 • De balie is open. Wij verzoeken u alleen na afspraak naar de praktijk te komen.
 • U mag voor al uw medische klachten en/of vragen telefonisch contact met ons opnemen of per E-consult
 • De assistente vraagt of u vrij bent van klachten als hoesten, benauwdheid en koorts..
 • Indien u toch een afspraak krijgt op de praktijk, dan is de planning ruim zodat u zo kort mogelijk in de wachtkamer bent. Komt u in dat geval s.v.p. niet eerder naar de praktijk dan 5 minuten vóór uw afspraak!
 • De praktijkruimtes en wachtkamers worden extra schoongemaakt om besmettingen te voorkomen.
 • Aanvragen van herhaalrecepten kan via de website (patientenomgeving) of telefonisch via de receptenlijn (keuze optie 2). Komt u hiervoor NIET naar de praktijk.

Belangrijk!

 • Zorg dat bij spoed uw gegevens bekend zijn. U beschikt over een elektronisch patiëntendossier. U kunt het ziekenhuis of andere zorgaanbieders (in uw regio) toestemming geven om in dat dossier te kijken en gegevens te delen. Dat kan in een spoedsituatie uw artsen helpen. Zo kunnen zij bijv. uw medicatie zien. U moet daarvoor toestemming geven.
 • Dat gaat als volgt:
  • Zeg tegen uw huisarts en apotheker dat andere zorgverleners uw dossier mogen inzien
  • Of geef hen een ingevuld toestemmingsformulier dat u vindt op de website van het landelijk Schakelpunt. www.lsp.nl
  • Of regel het online op www.volgjezorg.nl/toestemming.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

 

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351 Bel informatienummer