Coronavirus – Huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers – Bussum

Welkom

Wij zijn open voor nieuwe patiënten, zie INSCHRIJVEN. 
Onze huisartsenpraktijk ligt in het centrum van Bussum.

Mondkapjes: Wij willen u vriendelijk verzoeken vanaf heden met een mondkapje naar de praktijk te komen. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Heeft u vragen over het coronavirus, vaccinatie tegen het coronavirus en/of praktische gevolgen van het coronavirus voor onze praktijkvoering? Meer informatie vindt u in de horizontale menubalk onder “coronavirus”.

Onze eerste vaccinatieronde is goed verlopen, vaccinatie nu gestopt.

 

Coronavirus

Komt u alleen naar de praktijk als u een afspraak heeft. Daarnaast verzoeken wij u vriendelijk een mondkapje te dragen. Wij danken u voor uw medewerking. 

EERSTE VACCINATIERONDE GOED VERLOPEN, VACCINATIE NU GESTOPT.

Zaterdag 10 april jl. heeft de eerste Covid-19 vaccinatieronde plaatsgevonden voor onze patiënten uit geboortejaar 1956 t/m 1960.

Dankzij toestemming van het bestuur van de RK Parochie van de H. Drieëenheid mochten wij, samen met vier andere huisartsenpraktijken uit Bussum, gebruik maken van de Koepelkerk in Bussum. De opkomst was goed, ruim 530 mensen zijn gevaccineerd (opkomst van onze praktijk >80%).

De afgelopen dagen hebben veel mensen gebeld naar de praktijk om in aanmerking te komen voor “overgebleven vaccins”. Veel mensen konden wij zo alvast vaccineren. Inmiddels zijn de vaccins op, wij kunnen dus geen mensen meer vaccineren.

Iedereen die gevaccineerd is krijgt een uitnodiging voor een tweede vaccinatie. Dit zal opnieuw in de Koepelkerk plaatsvinden, te weten: zaterdag 26 juni 2021. Omdat wij 10 april gemerkt hebben dat wij met een hogere snelheid kunnen vaccineren, zullen wij alle gevaccineerden van tevoren een nieuwe uitnodiging met een nieuw tijdsslot toesturen voor deze tweede vaccinatieronde. U ontvangt dan ook weer een  gezondheidsverklaring van ons, welke u ingevuld mee dient te nemen naar de dag van vaccinatie.

Mensen die minder dan 6 maanden vóór de eerste vaccinatie een Corona infectie hebben doorgemaakt hoeven in juni geen tweede vaccinatie. Raakt u met Corona geinfecteerd ná de eerste vaccinatie, dan wordt geadviseerd in juni wél een tweede vaccinatie te halen.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.  Meer informatie over vaccinatie tegen het coronavirus kunt u ook vinden op: http://www.coronavaccinatie.nl/

Vragen over het coronavirus:

 • Zie www.thuisarts.nl of www.rivm.nl  of de GGD van Gooi en Vechtstreek: www.ggdgv.nl
 • Bij het ervaren van extra stress en/of angst door de huidige situatie rondom het coronavirus, kunt u gebruik maken van de gratis module van therapieland: Zelfhulp Omgaan met coronastress. U dient zich hiertoe eenmalig te registreren.
 • Heeft u via bovengenoemde informatiebronnen het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden, belt u dan met de praktijk maar komt u hiervoor s.v.p. niet naar de praktijk toe.

Bij klachten of vermoeden van besmetting met het coronavirus:

 • Bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: Blijf thuis, ziek uit en houd afstand van andere mensen. U kunt u zelf laten testen bij klachten via de GGD.
  Testen? Bel dan 0800-1202.
 • Bel de huisartsenpraktijk (of de huisartsenpost in avond of weekend) als
  • de klachten erger worden
  • er sprake is van koorts (temperatuur van 38 graden of hoger)
  • er sprake is van benauwdheid
  • u behoort tot een kwetsbare groep
 • De assistente beoordeelt of de huisarts u terugbelt voor een telefonisch consult. Zo nodig maakt de huisarts een afspraak met u

Voor alle andere klachten:

 • De balie is open. Wij verzoeken u alleen na afspraak naar de praktijk te komen.
 • U mag voor al uw medische klachten en/of vragen telefonisch contact met ons opnemen of per E-consult
 • De assistente vraagt of u vrij bent van klachten als hoesten, benauwdheid en koorts..
 • Indien u toch een afspraak krijgt op de praktijk, dan is de planning ruim zodat u zo kort mogelijk in de wachtkamer bent. Komt u in dat geval s.v.p. niet eerder naar de praktijk dan 5 minuten vóór uw afspraak!
 • De praktijkruimtes en wachtkamers worden extra schoongemaakt om besmettingen te voorkomen.
 • Aanvragen van herhaalrecepten kan via de website (patientenomgeving) of telefonisch via de receptenlijn (keuze optie 2). Komt u hiervoor NIET naar de praktijk.

Belangrijk!

 • Zorg dat bij spoed uw gegevens bekend zijn. U beschikt over een elektronisch patiëntendossier. U kunt het ziekenhuis of andere zorgaanbieders (in uw regio) toestemming geven om in dat dossier te kijken en gegevens te delen. Dat kan in een spoedsituatie uw artsen helpen. Zo kunnen zij bijv. uw medicatie zien. U moet daarvoor toestemming geven.
 • Dat gaat als volgt:
  • Zeg tegen uw huisarts en apotheker dat andere zorgverleners uw dossier mogen inzien
  • Of geef hen een ingevuld toestemmingsformulier dat u vindt op de website van het landelijk Schakelpunt. www.lsp.nl
  • Of regel het online op www.volgjezorg.nl/toestemming.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

 

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer